Professionellt lärande.

Händelserik dag. Har varit på samtalsträff arrangerad av Utvecklingsenheten i Borås Stad. Ämnet var det professionella lärandet och diskussionen utgick från Helen Timperleys bok Det professionella lärandets inneboende kraft. När jag har tid (när det nu blir) kommer jag definitivt läsa mer ur den boken.

Eftersom vi i Borås sedan en tid tillbaka arbetar väldigt strukturerat med BFL, bedömning för lärande, utgick diskussionerna från detta. Hur når vårt lärande som pedagoger ut till eleverna och vilka effekter får det? Hur ser man/mäter man effekterna? Hur går man vidare? Vad behövs får att gå från tanke till handling? Vi kom bland annat fram till att ett prestigelöst, kollegialt lärande är oerhört viktigt för att nå framgång, vilket i längden leder till en förändrad undervisning och förändrade resultat. En närvarande och tydlig rektor behövs. Och tid! Framför allt tid. Att utvecklas är att processa idéer och det måste få ta sin tid. En riktigt givande konferens.

I morgon får jag finbesök på morgonlektionen av vår stadsdelschef som är på studiebesök. Eleverna arbetar med egna Fantasy Festivals på engelskan och det råder febril aktivitet. Hoppas att han tycker att det verkar vara kul att gå i min klass.

/Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s